21 september 2016
19:15

Kyrkheddinge IF 2

Referat: Öja FF Blå - Kyrkheddinge IF 2

Ikväll var det åter match för våra killar i Öja FF Blå. Skulle vi ta chansen att utkräva revansch från söndagens förlust? Då mot LB07, ikväll mot Kyrkheddinge IF 2. Motståndarna, precis som i söndags, har ett lag i Skåneserien A och precis som då så var kvällens lag kryddat med kvalitetsspelare från deras förstalag. En riktig värdemätare, alltså!

Inledningen kunde betecknas som ställningskrig där båda lagen ville vinna de centrala delarna av banan. Detta för att kunna gå till kontraattack längs kanterna. Matchen hade eventuellt kunnat få ett annat utseende om Hugo Holmströms skott inte hade tagit i stolpen på dess väg mot mål efter kvarten spelad. Vi hade ett antal halvchanser som kunde ha resulterat med bättre skottkvalitet. Bakåt fångade vår backlinje upp det allra mesta av spelet på ett ypperligt sätt. Med Alexander Gren och Teo Martinsson som mittlås var butiken stängd för Kyrkheddinge. Lägg där till säkert och stabilt ytterbacksspel av Tim Nilsson, Emil Almholt, Axel Nilsson och Edvin Carmfors så var vår defensiv mycket kompakt under hela kvällen. Motståndarna spelade fysiskt och tufft men våra grabbar stod upp mycket bra. Mållöst i paus.

Under den korta vilan försökte vi justera några små detaljer som skulle förbättra vår spetsighet. Dock blev vi inledningsvis mer trubbiga och inget av lagen skapade egentligen inte mycket framåt. Det skulle dock ändras vid en frispark med kvarten spelad av andra halvan. Elias Thorén stegade fram och vid bakre stolpen dök Nils Persson upp som kunde trycka in ledningsbollen till 1-0. Helt fantastiskt! Grabbarna visade verkligen attityd och vilja när matchen nu ytterligare tände till. Här skulle ingen vika ner sig! Några minuter senare var det dags igen. Hugo Holmströms hörna hittade den gyllene ytan vid bortre stolpen och Elias Thoréns nick ställde målvakten chanslös. 2-0, härligt! Trean var inte heller långt borta när Max Brandt klackväggades fram till ett friläge men skottet mitt på Kyrkheddingekeepern. De sista minuterna försökte motståndarna trycka på vad de hade, men vår defensiv stod pall. Riktigt bra gjort killar! Mycket bra genomförd match av samtliga spelare!